četvrtak, 28. ožujka 2013.

Sarina kuharica.. opet

Nisam mislila da ću opet tipkati ovakav post.
Ali moram.
Jednostavno moram :D

Brat je došao na ideju da on i ja radimo tortu.
Ni manje ni više nego Esterhazy tortu.
 Jeo ju je na praksi i kaže da je prefina i da ju moram probati.
Ali ne u našoj verziji, naravno.

Proučili smo recept i bacili se na posao.
U tajnosti.
Nismo nikome rekli što planiramo što znači da se nismo nikome mogli obratiti za pomoć.
A i mama je nešto ljuta ove dane na nas i ignorira nas ^^

Luka, ja i kuhinja.
Kombinacija za 10 :D

 * Oprez onima koji vole kuhinju,
fotke su uznemirujuće!



 Naša prva kora.
Za svaku pohvalu.
Debljina najtanje palačinke -.-


Naša druga kora.
Bravooo!


Naša treća kora.
Najviše je obećavala..


...ali je završila u smeću.


Tu smo već eksperimentirali.
Snijeg od bjelanjaka i Nesquik kakao.
Bilo je fino.
Upropastili smo ga kasnije :D


 Jedna za uspomenu.
I nikad više.


Sve smo zaprljali.
Zapravo, ja.
Stvorena sam za kuhinju :D


Jedino što nam je dobro ispalo je bjelanjkasti snijeg :D

I kremu smo zeznuli,
zapravo, ja sam ju zeznula.
Završila je u smeću.

Drugu je on radio i ispala je super :D


Voila!

Jad i bijeda i sramota.

Ali kažu da je trud bitan.

Nakon svega smo otišli u šoping da nadoknadimo mami sve namirnice koje smo bez veze potrošili.

Bolje da smo skuhali neki fini mesnati ručak.
Tj. bolje da je on skuhao neki fini mesnati ručak.
Bar bi sad svi prste lizali :D

Kažu da je fina za jesti.
Meni je čudna, ne znam.. 

I ovime sam još jednom potvrdila da sam s kuhinjom na Vi.
Kolačima pogotovo.

I stvarno se divim ljudima koji to mogu, koji to vole, koji uživaju radeći mini umjetnička djela na tanjuru.
Svaka čast!
Kako??? :D

Mama kuharica, brat ide njenim stopama.
Kuharski gen je mene očito preskočio :D

  
I on odustaje od slastica, kaže da će se držati prave hrane :D
A ja se veselim njegovom idućem gulašu, krem juhicama i raznim mesnatim poslasticama :D

I nastavljam sudjelovati u kuhinji samo klopanjem :D

 Kad će biti frka, kuhat ću si 2-3 jela koja znam pripremiti i živjeti na njima xD
 Do tada se šlepam na tuđem kuhanju.


Nadam se da ste uživali u fotkama hahaha


Do idućeg puta

:*    



 




24 komentara:

  1. Joj Saro,na sav glas se smejem,totalno genijalno :))))Ma vazno je da je na kraju sve ispalo dobro :)))))

    OdgovoriIzbriši
  2. hehehehehe, simpatični ste :D
    ma stvar ti je prakse, osobito kad se radi o kolačima. i u malim trikovima, ali neću sad o tome kad si odustala od karijere slastičarke :P
    bitan je trud, tako je!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hahahaha, ove slike me podsjećaju na mojih prvih 5-7 godina kuhanja i pravljenja kolača. Tek prije par godina je sve to počelo ličit na nešto, tako da ne sumnjam u tebe... tako kreativna dušica će sigurno doći do pravog majstorstva u svemu što poželi (pa i u kuhinji ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odgovori
    1. Dođi! Još malo pa nestalo :D

      Izbriši
    2. Vaš omiljeni bloger29. ožujka 2013. u 01:19

      Gledaj Zbunjole što ovdje komentariše umjesto da meni pošalje one slike kao što je i rekla da će. :P

      Izbriši
    3. Ne bih se ja nadala tim fotkama.. ipak je to Zbunjena :D

      Izbriši
  5. Hahaha, koma ste :D
    Ja volim kuhati, iako i nisam ekspert za kolače. Više volim konkretnije stvari. :D

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja sam tako mislila za sebe, dok nisam pristupila kuhinji kao posebnoj vrsti umetnosti. Kada gledas na to kao neko stvaranje, odmah uneses vise ljubavi, i to se onda zaist vidi u krajnjem produktu. I pravo da ti kaze, ja jos nisam stigla do esterhazi - pocela sam sa plazmama, jaffama i muffinima. Korak po korak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Doći će to s vremenom.. korak po korak. Nadam se :D

      Izbriši
  7. Bez komentara :O
    hahaha, al svaka cast za trud a I vjerujem da je zabava bila vrhunska :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tortu smo ubili. Neuspjeli pokušaji, očajno pogledavanje, pras u smijeh. Da, bilo je zabavno :D

      Izbriši
    2. Ja volim da kuham i da, fotke su uznemirujuće :) Izmamila si mi osmijeh zbog tog komentara.. ali vjeruj ovakve uznemirujuće scene se ponekad dese i najboljim kuharima ali nisu dovoljno iskreni da priznaju. pozdrav

      Izbriši
    3. Taska, totalno si u pravu, trebas vidjet kad se u restoranu dese failovi, zivi smijeh :)

      Izbriši
    4. Čula sam razne priče.. ali za javnost sve ide super, divno, krasno xD

      Izbriši
  8. Vjerujem da je ovo sad stvarno zadnji kulinarski post :D Ali uvijek nam možeš pokazati što je netko drugi fino skuhao a ti pojela :D

    OdgovoriIzbriši
  9. ma svi smo to prošli u kuhinji.... važno je za početak počet s manjim zalogajima (da se figurativno izrazim) i manje ambiciozno. Kad je slatko u pitanju moja preporuka je započeti s muffinima ili nekim jedonstavnijim keksićima, kad oni dobro ispanu onda te povuče da iskušavaš i druge recepte. Samo strpljivo :)

    Sretan Uskrs :)

    OdgovoriIzbriši
  10. odlično! što je najbolje, meni ta torta na kraju izgleda dobro:) ali nikad nisam jela Esterhazy tortu, pa ne znam kako bi točno trebala izgledati;)
    čestitam na trudu, nisu svi za kolače, ne treba uopće ni forsirati.

    OdgovoriIzbriši
  11. hahahaha,,ako je meni ovo smiješno na fotkama, onda mogu mislit koliko je vama bilo zabavno.

    OdgovoriIzbriši